Město v Českém středohoří hostí ve dnech 30. 8. – 1. 9. 2019 už 48. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a 66. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu.

V disciplínách požárního sportu se představí družstva mužů Hasičského záchranného sboru České republiky, mužů, žen a dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěže se také zúčastní týmy hostů z HZS podniku, České hasičské jednoty, Moravské hasičské jednoty a hasičská reprezentace Slovenské republiky.

Všechny soutěžní disciplíny se uskuteční na Městském stadionu Ústí nad Labem, Masarykova 228. První soutěžní den (pátek) bude zahájen výstupem na cvičnou věž a slavnostním ceremoniálem zahájení celého mistrovství. V sobotu nás čeká běh na 100 metrů s překážkami a štafeta 4 x 100 metrů. Neděle bude ve znamení požárního útoku a mistrovství bude oficiálně zakončeno.

Na Mistrovství přijíždějí nejen ti nejlepší sportovci a sportovkyně z celé České republiky, ale každoročně jej navštíví také hosté z vlády České republiky, vysocí představitelé Hasičského záchranného sboru ČR, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, vrcholní představitelé společenského, kulturního a politického dění, a hlavně lidé, kteří milují požární sport. Můžete být mezi nimi i Vy! (zdroj: mrps2019.cz)