Dnes 20. června 2019 v 8:00 hodin za účasti místních dětí, veřejnosti, zástupců města a náměstka primátora Teplic Jiřího Štábla odstartovala z náměstí Svobody v Teplicích předposlední etapa 17. ročníku celonárodního Cykloběhu za ČR bez drog. Účastníci akce si vyslechli přednášku s názvem Pravda o drogách, tým lektorů protidrogového vzdělávání zodpovídal kladené dotazy týkající se drogové problematiky a rozdával brožury a letáky o nebezpečí drog a jejich zdravotních a sociálních rizicích. Po úspěšně provedené osvětě vyrazili na další místo určení plánované trasy – Ústí nad Labem. 

Celorepublikový Cyklo-běh je osvětová akce s cílem upozornit na drogovou negramotnost u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit celospolečenskou aktivitu a zodpovědnost v přístupu k tomuto problému. Svým rozsahem a intenzitou je největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem.

Cyklo-běh odstartoval v pondělí 10. června 2019 v Orlové na severní Moravě a zakončen bude v Praze v pátek 21. června 2019. Trasa dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 39 měst Čech a Moravy a čítá přes 1100 kilometrů. Po celou dobu tohoto maratonu probíhají v ulicích navštívených měst informační protidrogové kampaně. 

Akci organizuje občanské hnutí ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU. Více a bližší informace naleznete na webových stránkách https://www.rekninedrogam.cz/index.php .