Od konce března do začátku listopadu jezdí už druhým rokem na železniční lince RE20 z Ústí nad Labem do Drážďan a Saského Švýcarska nový spoj pro české turisty – Letní kometa. Jedná se o nejvýhodnější železniční spojení z Ústeckého kraje do Saska, při kterém můžete využít přeshraniční jízdenku Labe-Elbe. Letní kometou s ní dojedete z Ústí nad Labem do Drážďan i zpět bez přestupování (v mezinárodních vlacích EC jízdenka Labe-Elbe neplatí, takže byla dosud používána jen u lokálních spojů a na hranicích s ní bylo nutné přestupovat). Letní kometu tvoří lokomotiva 371 s pěti rychlík ov&yacut e;mi vozy. Nabízí 400 míst k sezení a přepravuje jízdní kola.

S Letní kometou si můžete naplánovat výlet do historického a nákupního centra Drážďan, drážďanského parku Großer Garten s miniaturní železnicí, zoologickou a botanickou zahradou, využít ji lze i pro cestu do Saského Švýcarska a vystoupit v Bad Schandau. Kromě vyhlášených pískovcových skalních masívů jsou mezi Čechy oblíbené i zdejší lázně Toskana Therme. Pro cyklisty je pak Letní kometa nebývalou šancí jak jednoduše a levně zavítat na německou část Labské cyklostezky.  
Letní kometa jezdí od 30. 3. do 3. 11. o sobotách, nedělích a českých státních svátcích. Z Ústí nad Labem hlavního nádraží vyjíždí v 9:19, staví v Děčíně a Bad Schandau a do Drážďan dojede v 10:21. Z Drážďan vyjíždí v 17:36 a zpět v Ústí nad Labem je v 18:38.

 (kr-ustecky.cz)