V areálu Žateckého pivovaru, kde byl loni přerušen výrobní provoz, se od prosince opět vaří pivo. První sudy se již začaly stáčet a pivo v nich se bude prodávat během ledna. Od února se počítá i s prodejem lahvového piva, později se má přidat i plechovkové.

O pokračování tradice výroby žateckého piva se stará společnost Sedmý schod, což je také název jednoho z prodávaných piv. „Z původní nabídky piv Žateckého pivovaru budeme dál vyrábět tři značky, a to Žateckou jedenáctku, Plavčíka a Sedmý schod. Nová výrobní technologie umožňuje ale i výrobu svrchně kvašených piv, která jsou poslední dobou velmi oblíbená,“ popsal výrobu jednatel společnosti Sedmý schod Martin Kec.

Výrobu piva zajišťuje zcela nová technologie, ve které se ročně může uvařit až 2500 hektolitrů piva, což je na minipivovar poměrně slušný objem. Sedmý schod v areálu Žateckého pivovaru hodlá pokračovat i v dalších tradicích. „I nadále budeme provozovat Muzeum pivovarnictví Žatecka, které je stále otevřené. Od nové turistické sezóny znovu budou probíhat i prohlídky pivovaru. Návštěvníci mohou po muzeu vidět jak části starého pivovaru, třeba historickou varnu, tak i nový a moderní minipivovar,“ potvrdil Martin Kec.

(zdroj: mesto-zatec.cz)